18 Ağustos 2011 Perşembe

enginar çanağında tahinli bakla ezme



tüm blog dostlarıma güzel bir hafta diliyorum.
sayfamızda enginar ve bakla sevenler için nefis bir meze tarifimiz var bu gün...ve mezemizde kullandığımız tahin bakla ezmesine nefis bir aroma katıyor ... lezzet olarak uyumları harika...tavsiye ediyorum.



malzemelerimiz...
limonlu az tuzlu suda haşlanmış enginar çanakları (sayısı size kalmış...)

tahinli bakla ezmesi:

1,5 su bardağı kuru bakla
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük kurusoğan
tuz,şeker (damak zevkinize göre)

malzemeleri düdüklü tencereye koyun.ve düdüklü tencerede kısık ateşte 20 dk. haşlayın.

haşlanan iç baklayı mutfak robotuna alın üzerine:

1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
limon suyu
tuz

ilave edin ve ezilinceye kadar robotta karıştırın. kıvamı az az su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.yumuşak kıvamlı olucak.
kalıp kullanarak bakla ezmesini şekillendirip enginar çanaklarını öyle doldurdum.sizler kaşık ilede doldurabilirsiniz.
enginar çanaklarını doldurduktan sonra üstlerini zeytin ile süsleyip zeytinyağı ve arzuya göre limon suyu gezdirilip dolapta servis anına dek dinlendiriyoruz.



afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder