18 Ağustos 2011 Perşembe

erdek havyarı



tarifimiz netten.geçen haftaki balık menümüzde yer aldı.bol limonlu gayet lezzetli bir meze oldu.



Tuzlu sardalya
250 gr.Antep fıstığı
100 gr.Siyah zeytin
250 gr.Limon suyu
Ekmek içi 1 dilim
Zeytinyağı Yarım bardak


Kılçıkları çıkarılan balıklar havnda dövülür. İçine çekilmiş fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılarak yarım saat dövülerek macun haline getirilir ve porselen bir kaseye alınır. Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılan zeytinyağı yedirilir, çırpmaya devam ederek limon suyu da azar azar katılarak yedirilir. Hazırlanan salatanın az bir kısmı çekirdekleri çıkarılmış kalan zeytinlere doldurulur. Salata kayık tabağa boşaltılır. Üzeri çatalla yapılır. Etrafına doldurulumuş zeytinler dizilir ve servis yapılır.

tarifin netteki orjinali bu...

benim uyguladığım ise:

1 kutu konserve ton balığı yağı süzülmüş
küçük bir kavaonoz çeşnili zeytin ezme
toz halde yeşil fıstık
bol limon suyu
biraz sızma zeytinyağı

tüm malzemeler iyice ezilerek karıştırılır.servis tabağına alınır.balık menüsünde kızarmış ekmek eşliğinde servis yapılır...

1 yorum:

  1. Yaz sıcaklarının gelmesi ile deniz, kumsal ve sahile insanlar artık akın etmeye başladılar. Ama en güzel ve en rahat tatili yapmak için Avşa adası herşey dahil otelleri en uygunudur. En güzel kumu, denizi ve sahili olan Avşa adası bu isteğimize karşılık vermektedir. Geniş sahilleri ve güzel denizi ile Marmara’nın gözdesi olmaktadır.

    Avşa adasına gitmek orada kalmak hem ucuz hem de canlı tatil beldesi olması sayesin de tatiliniz çok güzel geçmesi için tek engel buraya gidebilmektir. Avşa otelleri tıpkı ismi gibi ünlü ve kalitelidir. Gönül rahatlığı ile bu tellere gidip kalma lüksünüzü tatmak çok uzağınız da değildir. Avşa otelleri sayesinde birçok aktivite de ayağınıza kadar gelmektedir.

    YanıtlaSil