18 Ağustos 2011 Perşembe

karnabahar pane



malzemelerimiz .....
1 orta boy beyaz sık dokulu karnabahar
panesi:

3 yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz ve koyu boza kıvamını alıncaya dek çırparak içine süt ekliyoruz. bu pane karnabaharın dokusunun şeklini alıyor.kızardıktan sonrada ...

karnabarı bıçak yardımı ile çiçek çiek dilediğiniz boyda ayırın.
KARNABAHARI HAŞLAMIYORUZ.ÇİĞDEN KULLANACAĞIZ.
panemizi çırparak hazırlıyoruz.
derin bir tencereye sıvıyağ koyup ısıtıyoruz.

yağımız ısınınca :

KARNABAHARI SAP KISMINDAN TUTARAK PANEYE İYİCE BULAYIP HAFİFÇE FAZLA PANESİNİ YUKARI KALDIRARAK SÜZÜYORUZ.
SICAK YAĞIN İÇİNE TENCEREYE KOYUYORUZ.TENCEREYİ FAZLA DOLDURMAYIN...VE ATEŞİN ALTINI KISIN.
KARNABAHARLARI KISIK ATEŞTE KIZARTIN.


kızaran karnabaharları servis tabağına alın.
GERİDE KALAN KARNABAHARLARADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYIP KISIK ATEŞTE kızartın...dikkat etmeniz gereken tek nokta püf noktası kısık ateşte kızartmak...



dilerseniz sarımsaklı yoğurt veya tarator eşliğinde servis yapın.

afiyetler olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder